ACTIVITATS DEL CLUB EN ELS DARRERS ANYS

LLIGA CATALANA 2018

30/01/2018

El nostre Club està jugant en la categoria Preferent de la Lliga. Això ha estat possible amb la incorporació de jugadors provinents del Tornabous C.E. que ha hagut de suspendre la seva activitat, mentre que el pacte entre el Bellpuig C.E. i el Vilanovenc C.E, que teníem des de feia 3 anys, ha hagut de finalitzar al suspendre's l'activitat esportiva d'aquest darrer.

 

Portem dos encontres en aquesta Lliga i encara no hem puntuat. Esperem fer-ho en els propers enfrontaments.

 

L'odre de forces, compost per 16 jugadors, el podeu consultar clickant  aquest enllaç (ordre de forces)

 

Us informem que els jugadors han establert un grup de whatsapp per a la seva ràpida comunicació

 

COPA CATALANA 2018 FASE LLEIDA

Novament aquest any celebrem la competició COPA CATALANA 2018, FASE LLEIDA, en el Poliesportiu de Bellpuig els diumenges 7 i 14 de gener de 2018.

 

Per a més informació entreu en aquest enllaç de la FCE: ( veure més )

 

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2016-2017

ESCACS ESCOLARS 2017

En les competicions realitzades en Bellvís i Mollerussa, en Jaume Bosch i Bellmunt, de 8 anys d'edat ha quedat segon classificat en ambdúes competicions en la seva categoria de Benjamí.

 

Aquest jugador forma part dels nens que estan essent entrenats pel nostre club durant les tardes dels dissabtes al Poliesportiu.

 

El felicitem de tot cor

 

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2015-2016

 

FINAL DE CURS 2016: Competició Igor Florez (Mollerussa)

 

Durant el temps de curs escolar, el Club d'Escacs Bellpuig, ha desenvolupat una activitat de formació per a infants en les tardes dels dissabtes, a l'Altell del Poliesportiu del nostre poble. Així ha estat possible formar un petit equip que ha competit en el Memorial IGOR FLOREZ que cada any s'edita en el transcurs de la Festa Major de Mollerussa i que ha obtingut uns bons resultats com podeu comprovar en la classificació final que exposem sota aquestes línies. Aquesta competició marca el final de curs per aquestes joves promeses.

COPA CATALANA FASE LLEIDA 2016

Torna enguany aquesta  Competició a Bellpuig, diumenges 10 i 17 de gener al Poliesportiu de Bellpuig.

 

Per més informació i inscripcions entreu en aquest enllaç: COPA CATALANA 2016

Tenim 35 equips inscrits en la Competició. 

 

ELS RESULTATS els podeu seguir en aquest enllaç  (veure'n més)

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2014-2015

RESUM DE TROFEUS I PITXIXIS,  ACONSEGUITS EN LA TEMPORADA

 

El Bellpuig i Vilanova B va quedar campió de grup a Tercera Provincial. Aquest equip format exclusivament pels jugadors del Bellpuig C.E.: Ramon Nadal, Jordi Bordera, Manel Monné, Jaume Bordera, Xavier Balcells i Gerard Gil.

Aquests dos últims jugadors també han aconseguit pitxixis pel seu joc a Tercera.

 

Al final de Lliga vam quedar classificats pel Campionat de Catalunya.

 

A més els jugadors del Bellpuig i Vilanova A de Primera Preferent,  Ramon Verdés (Bellpuig), Mykola Tuz (Vilanovenc) i Miquel Tudela (Vilanovenc) van aconseguir pitxixis.

 

En el Campionat Provincial de Ràpides per Equips jugat a Bellpuig l'equip Bellpuig-Vilanova A va quedar sotscampió absolut, i el Bellpuig-Vilanova B sotscampió de tercera.

 

JUNY 2015


Aquest any hem apostat per una nova experiència al col·laborar en equip amb el Club d’Escacs Vilanovenc, i aquesta experiència ha estat força reeixida. Doncs sí.

 

El primer equip, el Bellpuig i Vilanova A que ha competit en la Lliga en la categoria Preferent de Lleida, ha quedat 3er. classificat amb 6,5 punts, per darrera del Lleida B (1r. classificat amb 8 punts) i el Baix Segre (2n classificat amb 7,5 punts)

 

A més el segon equip, el Bellpuig i Vilanova B, que ha competit en Tercera Provincial, ha quedat campió en la seva categoria amb 9 punts, seguit del Mollerussa B, sots-campió amb 7,5 punts, essent el tercer classificat el Ponts C amb 6,5 punts.

 

Ara el Bellpuig i Vilanova B, té l’oportunitat de competir i participar en la Final de la Lliga de Catalunya, encara pendent de dia i lloc, que es decidirà per sorteig de la Federació Catalana d’Escacs.

 

Els diumenges 11 i 18 de gener de 2015, es desenvolupà a Bellpuig el Campionat COPA CATALANA, en la fase de Lleida.

 • El lloc: Pavelló Poliesportiu de Bellpuig. c/ Avgda, de les Garrigues s/n (Carretera de Vilanova de Bellpuig).
 • Horari matinal. Inici a les 9:30
 • Llegiu la circular de la Competició aquí:  saber-ne més

11 gener 2015

S'ha conclòs la primera jornada matinal de la Copa Catalana fase Territorial de Lleida amb èxit d'assistents i organització, que va tenir lloc en la pista principal del Poliesportiu de Bellpuig. S’hi van reunir 30 equips amb un total de 120 jugadors. Cada equip ha realitzat quatre partides de les vuit que totalitza la competició. Arribats en aquest punt destaca com primer classificat provisional el Lleida-A, seguit en segon lloc del Tàrrega-A. El torneu ha estat arbitrat per Vladimir Zaiats.


18 gener 2015

La segona jornada de la competició  es realitzà en la segona pista de bàsquet del Pavelló Poliesportiu de Bellpuig, també amb èxit d'assistència i expectació a l'ésser la darrera jornada de la Competició. Els deu trofeus en jocs varen ser exposats des del primer moment del dia. El matí transcorregué sense incidències, destacant el component esportiu de tots els participants. 


Al final resultà guanyador absolut el Lleida A que juga en la categoria de primera Divisió i s'endugué tots els 8 punts de la competició i com subcampió el Lleida B que juga a la categoria preferent i s'endugué 6 dels 8 punts en joc.


A continuació faig referència a tots els equips que s'endugueren un trofeu, començant per les categories inferiors, en el mateix ordre en que trobareu les fotografies del repartiment que podeu consultar en el requadre inferior.

10è Trofeu: Mollerussa B

9è Trofeu: Lleida D

8è Trofeu: Tàrrega B

7è Trofeu: Alta Ribagorça

6è Trofeu: Pardinyes A1

5è Trofeu: Guissona A

4rt Trofeu: Bellpuig-Vilanova A1

3r Trofeu: Tornabous A

2n Trofeu: Lleida B

1r Trofeu: Lleida A


Aquell que estigui interessat en seguir el detall de la competició pot entrar en aquest enllaç del programa chess-result, on trobarà tota la informació.

 

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2013-2014

En juny de 2014, el club organitza el 1r Campionat de Promoció d'Escacs Escolars que finalment 

 

 HA ESTAT SUSPÈS PER MANCA D'ASSISTÈNCIA (27/06/2014)

 

RESULTATS a PRIMERA PROVINCIAL de Lleida (entreu aquí, informació BIDMONFÀ)

 

 • Acabada la Lliga el Club d'Escacs Bellpuig ha quedat en cinquè lloc d'entre els vuit equips participants de les comarques de Lleida, per tant es manté en la categoria de Primera Provincial. 

Ara és el moment de seguir trobant-nos  cada dissabte a l'Altell del Poliesportiu per mantenir els entrenaments i la posada al dia en vista al proper any i la propera lliga

 

COPA CATALANA TERRITORIAL DE LLEIDA


Bellpuig torna a ser la seu de desenvolupament de la Copa Catalana Territorial de Lleida. Els diumenges dies 12 i 19 de gener de 2014, en sessions matinals, es competirà per aquesta copa al Polisportiu de Bellpuig.

 

Horari d'inici 9:30

 

 

Participants: atenció als Clubs, cal haber tramitat l'Ordre de Forces dels vostres jugadors per la temporada 2014. Data límit 9 de gener.

COPA CATALANA
Reglament del Campionat
Copa Catalana Territorial de Lleida 2014
Documento Microsoft Word 16.4 KB

Resultats finals. Ho podeu consultar aquí: (consulta de resultats)

El Bellpuig en la recent Copa Catalana
Ranking, resultats i classificacio de la
Documento Microsoft Word 189.0 KB
 • TEMPORADA ESPORTIVA 2012-2013

OPEN BELLPUIG 2013

LA INSCRIPCIÓ FINALITZA EL 22 D'ABRIL
AQUESTA ÉS LA DARRERA CIRCULAR DEL CAMPIONAT. VEIEU-NE EL CONTINGUT I NO ESPEREU A DARRERA HORA PER FER LA INSCRIPCIÓ
circularLLE-062013 (1).pdf
Documento Adobe Acrobat 78.7 KB

Des del 26 d'abril fins el 14 de juny, cada divendres es durà a terme l'Obert de la Delegació de Lleida que rebrà el nom d'OPEN BELLPUIG, perquè es competirà en la nostra població.

 

Per més informació del torneig i per inscriure-us podeu accedir a aquest enllaç:

Open de Bellpuig  

 Aquí podeu consultar el   LLISTAT DELS PARTICIPANTS , RESULTATS I EMPARELLAMENTS

CAMPIÓ EN LA SEVA CATEGORIA

 

El jugador del Bellpuig JOSEP BOLDÚ QUIRÓS,  ha esdevingut campió en la seva categoria en aquest OPEN. Des d'aquí el felicitem efusivament.

 

CAMPIONAT PER EQUIPS 2013

Temporada 2012-13: els millors taulells

Ramon Verdes Nadal del Bellpuig, millor primer taulell de Primera
Document amb el llistat dels primers taulells de la temporada 2012-+13 que rebran el seu trofeu corresponent en la Festa dels Escacs de Lleida
Millors taulells.pdf
Documento Adobe Acrobat 36.2 KB

Gener 2013

Després d'uns anys d'organitzar la Fase Territorial de la Copa Catalana a Bellpuig, enguany s'ha fet a Tornabous. La causa ha estat que la FCE ha obligat desenvolupar-la durant una jornada sencera de matí i tarda i a Bellpuig no hi havia cap espai municipal disponible.

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2011-2012

GENER 2012

 

Els dos darrers diumenges 8 i 15 de gener s’ha desenvolupat a Bellpuig la fase lleidatana de la Copa Catalana. Com a mínim és el cinquè any consecutiu que anem celebrant aquest torneig ací a la nostra vila, amb bon èxit de participació.

Enguany han estat 36 els equips que s’han enfrontat. Cadascun d’ells estava participat per quatre jugadors i un petit càlcul vos podrà donar idea del nombre de persones que ocuparen l’espai de la pista secundària del nostre Poliesportiu si a més hi afegim els organitzadors i acompanyants.

El Bellpuig hi va accedir en la categoria de primera provincial i va quedar tercer d’entre vuit, i per poc no aconseguim un trofeu amb els quals estaven premiats el primer i segon absoluts generals i els primers i segons de cada categoria. De la classificació general va esdevenir campió el Lleida-A i subcampió el Geva-CEA.

En un altre ordre de coses informem que el proper dia 29 de gener s’iniciarà la Competició per Equips de les terres de Ponent.

Per acabar, donem la benvinguda a dos nous jugadors federats, joves provinents del Curs d’Iniciació organitzat pel nostre club en els darrers anys. Benvinguts, Roger Calvet i Manuel Pérez.

  

COPA CATALANA 2011

 

La pista principal del Pavelló Esportiu de Bellpuig s'omplí amb les taules que ocupaven trenta equips d'escacs de les diverses categories dels clubs de Ponent, la fase Territorial de Lleida de la Copa Catalana  ha enllestit la primera jornada el dia 9, completant quatre enfrontaments. El Lleida -A encapçala la classificació amb 15 punts. El nostre club el Bellpuig-A amb 8,5 punts ocupa un meritori 13è lloc dels 34 possibles..

 

Podeu veure la classificació  final clickant aquí

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2010- 2011

EL FUTUR DEL CLUB

(Fotografies cedides per Joan Planes Nonell)

 

Hem arribat al final del II Curs d'Iniciació als Escacs, i un any més ho hem fet participant en el Memorial Igor Florez de la Festa Major de Mollerussa.

Volem encoratjar a

- Roger Calvet Llovera

- Gerard Gil Mateu

- Jan Grustau Montero

- Carlo Pérez Salas

- Manuel Pérez Salas

- Joan Planes Fortuny

- Mariona Planes Fortuny

- Irene Vall Carabasa 

ABRIL-JUNY 2011

 

TANCATS DE L'URGELL 2011 

Organitzat conjuntament pel Club d'Escacs de Bellpuig i el Club d'Escacs Tàrrega, homologat per la Federació Catalana d'Escacs i vàlid per elo Català i elo FIDE i FEDA.

 

LLOC: Altell Polisportiu Municipal de Bellpuig
INICI: divendres 8 d'abril a les 21:00

FINAL: divendres 10 de juny

 

COMITÉ DE COMPETICIÓ
Director del Torneig: Sr. Jaume Bordera Bernaus
Àrbitre del Torneig: Sr. Ramon Verdes Nadal

Vocal: Sr. David Monell Camarasa

Vocal: Sr. Albert Ramon Solans

Vocal: Sr. Ramon Monfà Solé 

 

RESULTATS I APARELLAMENTS A "CHESS RESULTS"

 

Grup A        Grup B     GrupC    Grup D       Grup E     Grup F

 

 

GENER-MARÇ 2011

CAMPIONAT PER EQUIPS 2011

 

Seguiment dels resultats i classificació dels Primera Provincial (enllaç amb la pàgina de Bidmonfà)

 

 • TEMPORADA  ESPORTIVA 2009-2010

 

SETEMBRE 2010 

XIX MEMORIAL JM ROSELLÓ  

 

Aquest any l'hem modificada: Hi hem afegit un nou grup per a les persones menors de 14 anys que s'inicien en el món dels escacs, tan en la modalitat de NO federats, afeccionats simples, com en la modalitat dels que estan en les beceroles de les seves competicions federades i que no han aconseguit més ELO que 1704. En diem el grup E.

 

Junt amb això hem redistribuït els trofeus: premiem el campió i subcampió de cada grup i seguim amb el Trofeu JM Roselló pel classificat absolut i el nou Trofeu Iniciació pels menors de 14 anys, ambdós patrocinats per la família Roselló-Torres. El trofeu al Millor classificat Local del Bellpuig es manté amb el suport de Tallers Bordera

 

JUNY 2010  

PREMI A L'ESFORÇ

 

La Delegació Territorial d'Escacs de Lleida, ha premiat amb 10 jocs complets (taulell i fitxes de fusta) al nostre club , per haver tirat endavant el Curs d'iniciació als escacs. Volem felicitar a tots els alumnes d'aquest curs pel seu esforç i entusiasme.

 

Esperem repetir l'experiència el proper curs

 

ELS JOVES DEL CURSET D'INICIACIÓ ALS ESCACS D'AQUEST ANY S'HAN PRESENTAT EN EQUIP A LA COMPETICIÓ DE MOLLERUSSA AL XII MEMORIAL IGOR FLOREZ, QUEDANT EMPATATS EN ELS 6è LLOC DE LA CLASSIFICACIÓ D'UN TOTAL DE 9 EQUIPS.

 

Els seus components han estat:  Gerard Gil Mateu (14 anys) , Carlo Pérez Salas (7 anys), Mariona Planes Fortuny ( 8 anys), Manuel Pérez  Salas: 10 anys, Joan Planes Fortuny (11 anys), essent  el seu entrenador Jaume Bordera.

 

Per a més fotografies aneu a Galeria de fotos  (fotos facilitades per la família Pérez-Salas)

 

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2008-2009
 • 

SETEMBRE 2009

VIII MEMORIAL J.M. ROSELLÓ

 

Aquest any com l'anterior, la competició ha tingut un component sènior i un altre júnior. Aquest darrer amb el trofeu concedit per (DAIA), instituït per estimular el joc entre els nois i noies iniciats i no federats. Els principals trofeus (Absolut i DAIA), han estats lliurats per les filles d'en Josep Mª, na Cristina i  Anna Mª, respectivament. També ha lliurat trofeus el regidor d'esports de l'Ajuntament de Bellpuig Sr. Rosend Cots.

 

Enguany hi ha participat un conjunt de 64 jugadors, cosa que obligà afegir taulells a darrera hora per la demanda rebuda. Una de les coses que més ha destacat i cridat la nostra atenció, ha estat la major participació de joves novells menors de 14 anys, la qual cosa ens encoratja encara més a seguir amb el Trofeu Júnior (DAIA). L'entusiasme d'aquest joves i futurs campions ens anima profundament.

 

El trofeu VIII JM ROSELLÓ l'ha obtingut en Joel Visa Jordana del Tàrrega. Ens congratula doblement l'èxit d'aquest excel·lent jugador, atès que es va iniciar en el nostre club del Bellpuig.

El III Trofeu Júnior (DAIA) ha estat concedit a Patrícia Teixidó Pelegrí del Ar

 

JUNY 2009

El sis de juny, el club organitza a Castellnou de Seana el Campionat Provincial de 12 HORES D’ESCACS ACTIUS. S’ha hagut d’organitzar en una altra població per la possibilitat de poder tenir local i servei de restauració

 

Hem finalitzat una altra temporada en la qual a més de conservar la categoria, ha arribat l’hora de recollir tot allò que hem sembrat. La Festa anual dels Escacs és el moment en el qual es lliuren els trofeus aconseguits durant l’any. Heus aquí els nostres fruits:

aTrofeu al Campió Individual del grup E: Jaume Boldú .

aSubcampió de 1a Divisió de la Copa Catalana: Club d’Escacs Bellpuig.

aSubcampió de 1a en Ràpides per Equips: Club d’Escacs Bellpuig.

aTrofeu al Campió del grup E en les 12 Hores d’Escacs: Fèlix Bernades.

aTrofeus al Premi a la Regularitat: Josep Pagès i Josep Boldú.

aTrofeus als campions de Ràpides per Parelles del grup D: Jordi Bordera i

    Josep Boldú.

Potser som un club petit, però som lluitadors i cada any aconseguim anar omplint la vitrina del club amb nous trofeus. Aquest any hem estat menys jugadors que en l’anterior i en algunes jornades no s’han pogut cobrir totes les taules. Esperem que amb aquests resultats algú s’animi a fer  augmentar la plantilla de  jugadors.

 

GENER 2009

El club ha organitzat la fase Territorial de la Copa Catalana, al Pavelló Polisportiu.

 

 

 • TEMPORADA ESPORTIVA 2007-2008 

 

SETEMBRE 2008

EL VII MEMORIAL J.M. ROSELLÓ D’ENGUANY HA ESTAT ESPECIAL. S’ha celebrat el 25è aniversari de la data en la qual el nostre company va conquerir el Campionat al Millor jugador Individual de Lleida, cosa que el permetia participar al Campionat de Catalunya. I per tal ocasió s’ha fet una petita mostra fotogràfica d’emotives instantànies dels trofeus aconseguits per en Josep Maria durant la seva vida esportiva. El Memorial s’està consolidant i ja és una competició que consta en les agendes de molts clubs i jugadors, atesa la seva repetida visita a la nostra Vila, any darrera altre.

JUNY 2008

El jugador Josep Pages Janer, ha participat en els Tancats de Tàrrega, que han finalitzat el dia 30 de maig, quedant en vuitè lloc del grup B

- Campionat Provincial Individual Actius 12 hores: finalitzat el 25 de maig, quedant campió en David Monell, subcampió Albert Ramon Solans. Del Bellpuig hi ha participat en Josep Pagès en el grup D, aconseguint 5 punts i quedant en el lloc 20 de la general; així com també en Fèlix Bernades en el grup E, aconseguint 4 punts i quedant al lloc 31 de la general entre 53 participants.

- Torneig Escolar Memorial Farrús, celebrat el 10 de maig, hi ha participat del nostre club en Josep Boldú Quirós, quedant en 19è lloc de la general entre 60 participants.

- Campionat d’Escacs Actius Individuals de Lleida: del nostre club hi participaren en Josep Pagès que quedà en 10è lloc amb 5,5 punts i en Fèlix Bernades que quedà en 25è lloc amb 4,5 punts, d’un total de 59 participants.

 

ABRIL 2008

La Competició per Equips 2008 ja ha finalitzat. L’equip del Bellpuig s’ha mantingut en 6è lloc de la classificació en la Primera Provincial, aconseguint allò que es proposava a l’inici: mantenir la categoria, i ho fet al situar-se en la zona mitjana de la taula. Aquest any l’equip ha estat format per 13 membres que s’han anat combinant al llarg de la Competició.

 

MARÇ 2008

En aquest mes jugadors del Bellpuig han participat en el Campionat Juvenil de Lleida i Campionat de la Gent Gran del Pla

 

GENER 2008

Diumenge 13 de gener es celebrà la fase territorial, Sector de Lleida de la competició Copa Catalana, entre els equips de Terra Ferma. L’enfrontament tingué lloc a Bellpuig, als baixos del Castell en jornada de matí i tarda. Van ser 29 els equips enfrontats, quedant campió el Lleida A i sots-campió el Balaguer A, que així aconsegueixen un lloc com finalistes a la Final de la Copa Catalana que enguany es realitzarà a Lleida capital, el diumenge dia 20.

Entre la sessió matinal i la tarda es va portar a terme el sorteig dels emparellaments del Campionat per Equips de les categories Preferent, Primera i Segona a iniciar el proper 27 de gener.

 

Aquesta web iniciada amb il·lusió el 2008 vol esdevenir eina d'informació i comunicació entre els nostres afiliats, l'entorn social i esportiu de la nostra vila. Seria d'agrair la opinió de  seguidors, afiliats i jugadors per incloure les pàgines o enllaços del vostre interès, ho podeu fer mitjançant l'e-mail  escacsbellpuig@hotmail.com. Convidem a participar en la web mitjançant el blog que obrim par a col·laboracions que ens podeu lliurar pel correu electrònic. 

HORARI D'ACTIVITATS DEL CLUB:

Tots els dissabtes a  de 5 a 6:30 de la tarda, al Casal d'Entitats  (Pl. Sant Roc, 23) . Cada any des d'octubre fins el darrer dissabte del mes de maig.   

RACÓ DEL CLUB

Racó del club és una zona exclusiva pels socis. Només s'hi pot accedir mitjançant una "clau" que us facilitarem si contacteu amb nosaltres. 

Data de revisió de la web:

SETEMBRE 2019